Hasta ve Çalışan Hakları Birimi

İLGİLİ PERSONELİN ADI, SOYADI VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı

Hasta Çalışan Hakları Birimi

• Hastanelerde hasta hakları, hasta ve çalışan güvenliği uygulamalarının yürütülmesini sağlamak.

• Hastaneler tarafından oluşturulan ve aylık olarak toplanan hasta hakları birimlerinin formlarının tanzim edilerek her altı ayda bir Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne gönderilmesi.

• Hastaneler tarafından oluşturulan ve aylık olarak toplanan çalışan hakları birimlerinin formlarının tanzim edilerek her altı ayda bir Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne gönderilmesi.

• Hastaneler tarafından oluşturulan ve aylık olarak toplanan iş sağlığı ve güvenliği birimlerinin formlarının tanzim edilerek her üç ayda bir Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne gönderilmesi.

• Hastaneler tarafından oluşturulan tıbbi sosyal hizmet birimlerinin formlarının tanzim edilerek her altı ayda bir Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne gönderilmesi.

• Başkanlığımıza intikal eden hasta şikayetlerinin değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması işlemleri.

• Hastanelerde tıbbi sosyal hizmetleri düzenlemek, uygulamaları değerlendirmek. Mevzuat gereği iş ve işlemleri yürütmek.

• Hastanelerde,İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı gereğince gerekli iş ve işlemleri yürütmek.

• İl İnsan Hakları Kurulu’ na iletilen başvuruları değerlendirmek,

• Bakanlığın talimat ve duyurularını hastanelere tamim etmek.

• Sağlık kuruluşlarında, hasta ve refakatçilerine yönelik hizmet vermek üzere sağlık otelleri ve anne otellerinin planlamalara uygun olarak kurulmasının sağlanması, işletilmesi ve değerlendirmelerinin yapılması.

• Bakanlığın talimat ve duyurularını hastanelere tamim etmek.
  • Hastanelerde sağlık turizmi ve turistin sağlığı konularındaki iş ve işlemleri yürütmek,
  • Bakanlığın talimat ve duyurularını hastanelere tamim etmek.
  • Hastaneleri kapsayan mahkeme evrakları ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek.

• Mahkemelerin gizlilik kararları yazılarının hastanelere gönderilmesi.
  • SABİM, BİMER, CİMER, Muhtar Bilgi Sistemi konusunda hastaneler açısından gerekli iş ve işlemleri yürütmek.
  • Sağlık tesislerinde sağlık otelciliği hizmetlerinde görev yapan personelin oryantasyon ve hizmet içi eğitimi ile ilgili işlemleri yürütmek.

• Hastanelerde engellilere yönelik düzenlemelerin aylık ve üç aylık denetleme raporlarını Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne göndermek.

-Uzm. Dr. Aynur ŞAHİN / Uzman (Birim Sorumlusu) / 4081

-Hülya DEMİR (Hemşire) / 4042